Filme Video – Management şi Leadership

Managerul Dezorganizat I+II+III (24+26+27 min.)

Personajul principal al filmului este Richard Lewis care este, după cum rezultă şi din titlul filmului, un manager dezorganizat. Acest lucru face viaţa lui şi a celor din jur foarte dificilă. Prin intermediul “cerului” el suferă un infarct. Ajuns în rai, Sfântul Petru îi arată ce a greşit şi ce gândesc despre el cei din jurul său. Sfântul Petru îi oferă lui Richard o a doua şansă pe pământ doar dacă promite că se va schimba. Acesta revine şi în urma lecţiilor învăţate începe să se organizeze şi să-şi organizeze subalternii iar viaţa lui şi a celor din jurul său devine mult mai plăcută.

Temele principale pe care filmele le abordează sunt: planificarea activităţilor pe baza criteriilor de importanţă şi urgenţă, managementul timpului, delegarea responsabilităţilor, antrenarea subalternilor, etc.

O Mână De Ajutor (37 min.)

Arta de a Antrena este puţin cunoscută şi adesea neînţeleasă de managerii de astăzi, de aceea mulţi dintre ei se feresc să o folosească. Antrenatul însă este o metodă eficientă de a transfera cunoştinţe unui subaltern fără ca acesta să-şi părăsească locul de muncă sau activitatea curentă. Acest lucru poate să înseamne pe termen scurt o “pierdere de timp” pentru şeful care face Antrenarea, pe termen lung însă Antrenatul devine un angajat mai motivat, mai încrezător în forţele proprii, mai capabil să rezolve probleme în departament, atât probleme pentru care a fost Antrenat cât şi altele noi.

Programul este format din două părţi care ilustrează, prin intermediul actorilor pe care deja îi cunoaştem, ce este Antrenarea, care este structura procesului de Antrenare şi cum se desfăşoară un astfel de program.

Cu Voinţă Totul E Posibil (29 min.)

Filmul se ocupă de întrebarea ridicată adesea: dacă arta de a conduce este ceva înnăscut ori se poate învăţa. Eroul filmului este un manager foarte eficient în a-şi organiza echipa dar fără cunoştinţe despre conducerea oamenilor. În sfârşit, credinciosul său calculator îi arată care sunt cele trei aspecte critice pentru a-şi motiva subalternii.

Excelenţă În Producţie (60 min.)

Producţia este domeniul care poate oferi mari oportunităţi de a realiza economii, de a produce mai eficient, cu mai puţine rebuturi şi pierderi. Acesta este motivul pentru care ideea de a oferi personalului din producţie ajutor pentru a-şi face munca mai bine trebuie să fie o prioritate pentru toţi directorii de fabrici şi şefii de personal ai acestora. Filmul alăturat se adresează unei game largi de probleme, ajutând la identificarea acestora şi apoi dând soluţii detailate şi pas-cu-pas pentru implementarea lor.

Cursul introduce metodele cele mai noi de eficientizare a producţiei, cum ar fi: