Filme Video – Resurse Umane

E Alegerea Ta (30 min.)

Recrutarea şi selecţia de personal reprezintă o problemă delicată pentru orice tip de firmă. Filmul de faţă tratează aspectele cele mai importante ale acestui proces, folosind exemple pozitive dar şi negative, abordând inclusiv problematica studierii CV-urilor şi a conducerii unui interviu. A legerea corectă înseamnă că resursele au fost folosite cu înţelepciune şi un angajat de valoare a devenit parte din echipă.

Cum Conducem Subalterni Problematici (I-IV, 96 min.)

Fiecare angajat are un anume tip de personalitate. Unii mai tăcuţi, alţii mai refractari la punctele de vedere ale altora, unii cărora le e teamă să ia cele mai simple decizii fără să se consulte cu şeful direct, irosind astfel atât timpul lor cât şi al şefului. Filmul prezintă şase situaţii de angajaţi problemă împreună cu metodele propuse de rezolvare a fiecăreia.

Mai Mult Decât O Impresie Instinctivă (21 min.)

Destinată procesului de selecţie a candidaţilor, acest film pune accentul pe “interviul comportamental”. Fără să elimine “flerul” celui ce intervievează, programul video este ghidul de întrebări obiective ce analizează performanţa individului la locurile anterioare de muncă: “comportamentul anterior este cheia estimării performanţei viitoare”. Scenariul arată de asemenea importanţa existenţei unei liste de întrebări de interviu, a includerii în discuţie a unor exemple comportamentale şi, nu în ultimul rând, a raportului dintre aptitudinile candidatului şi specificaţiile postului.